Juha iz zelenjavnih ostankov

Juha iz zelenjavnih ostankov

  • 2000

    recipe.unit.UNIT_35

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 400 g olupkov in ostankov zelenjave
  • Korenje, zeleni deli pora, listi zelene, zelena, koromač, ingver … in še veliko več!
  • Olupki čebule in mlade čebule
  • 1 ali 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička poprovih zrn
  • 1 čajna žlička grobe morske soli
  • 1 šopek zelišč
  • 2 l vode

Priprava

Segrejte neoprijemljiv TEFAL-ov lonec: ko je znak Thermo-Signal temno rdeč, ste dosegli idealno temperaturo za kuhanje. Na malo olja popecite zdrobljeni strok česna.

Dodajte zelenjavne olupke in zalijte z veliko hladne vode. Dodajte še sol, poprova zrna in šopek zelišč.

TEFAL-ov lonec pokrijte s pokrovom, da prihranite energijo, in za maksimalen okus pustite kuhati 40 minut do 1 ure. Skuhano tekočino precedite, da odstranite olupke in večje kose: tako pripravite idealno jušno osnovo za kuhanje testenin.