Juha iz rdeče leče

Juha iz rdeče leče

Prva predjed

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 100 g rdeče leče
  • 50 g čebule, olupljene in sesekljane
  • 1 strok česna, olupljen in odstranjen zeleni del
  • 50 g krompirja, olupljenega in narezanega na tanke trakove
  • 1/3 žličke mlete kumine
  • 450 ml zelenjavne jušne osnove (ali vode)
  • 1 žlica peteršilja, opran in sesekljan
  • 1/2 sveže limone, narezane na četrtine
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Čebulo in česen popražite s kumino. Dodajte krompir.

Dodajte lečo in jušno osnovo. Pokusite in po potrebi začinite.

Kuhajte pod pritiskom.

Zmiksajte in postrezite s peteršiljem ter limono.