Jajca po florentinsko

Jajca po florentinsko

Prva predjed

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 6 jajc, zelo svežih, velikih
  • 180 g špinačnih listov, opranih
  • 1 čebula, fino sesekljana
  • 3 žlice olja
  • 45 cl mrzlega mleka
  • 20 g masla
  • 20 g moke
  • Sol, poper, muškatni orešček
  • 3 žlice parmezana
  • 6 servirnih posodic (14 cl) + papir za peko z enakim premerom kot ponev

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje. Dodajte čebulo in špinačo. Odstavite, ko je kuhano.

Stopite maslo z moko. Premešajte. Dodajte mleko. Stepajte, da se zgosti. Začinite. Dodajte kuhano zelenjavo.

Nabašite v servirne posodice. Čez ubijte jajce. Na dno posode položite papir, čez pa posodice. Dolijte 200 ml vode.

Čas kuhanja pod pritiskom: 4 minute.

Posujte z ribanim parmezanom. Postrezite.