Jagnjetina z bobom in artičokami

Jagnjetina z bobom in artičokami

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g jagnjecje plece
  • 200 g krompirja
  • 100 g orenja
  • 5 dl jušne osnove
  • 100 g boba
  • 1. artičoka
  • 200 g rdeče čebula
  • 30 g česna
  • 0,5 dl olivnega olja
  • 1 dl pasiranega paradžnika
  • 0,5 dl belega vina
  • 8 g soli
  • 0,3 g popra
  • 1 lovorov list
  • 5 g petersilja

Priprava

Pripravite sestavine.

Nasekljajte čebulo in česen, narežite meso na kocke, narežite krompir in korenček.

Dodajte olivno olje in čebulo.

Čebulo pražite, da postane zlato rumena, dodajte česen, dolijte vino in ga zreducirajte do polovice. Dodajte jagnjetino in pražite 20 minut.

Dodajte krompir, korenček, paradižnik, bob, artičoke in začimbe.

Kuhanje pod pritiskom: 11 minut Pokapajte z nekaj kapljicami olivnega olja, potresite z nasekljanim peteršiljem in postrezite.