Jagnjetina po gozdarsko

Jagnjetina po gozdarsko

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 800 g jagnječjih pleč v kockah po 30/40 g, pomokane
  • 2 čebuli, olupljeni in sesekljani
  • 200 g olupljenih korenčkov, narezanih na palčke
  • 400 g šampinjonov, lisičk, jurčkov, oprani
  • 1 šopek zelišč
  • 2 olupljena stroka česna, odstranjen zeleni del in sesekljana
  • 400 g krompirja, olupljenega, narezanega na večje kose
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • Sol, poper
  • 150 ml vode

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Popecite kocke mesa (po potrebi v več serijah). Meso odstavite. Gobe na hitro popražite.

Dodajte vodo, meso in druge sestavine ter na koncu še krompir. Začinite.

Kuhajte pod pritiskom.

Postrezite!