Indijski krompir

Indijski krompir

Prva predjed

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1,35 kg krompirja, opranega in narezanega na kose
  • 200 g rdeče leče
  • 1,5 čebule, olupljene in fino sesekljane
  • 450 ml kokosovega mleka
  • 3 žličke mešanice začimb garam masala
  • 1,5 žličke kurkume
  • 6 strokov česna, olupljenih, odstranjen zeleni del in sesekljanih
  • 600 ml zelenjavne jušne osnove (ali začinjene vode)
  • 3 žlice svežega koriandra, opran in sesekljan (ali peteršilja)
  • 2 žlici kokosovega olja (ali oljčnega olja)

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Popražite čebulo. Dodajte česen in začimbe. Premešajte.

Dodajte preostale sestavine, razen koriandra. Začinite s soljo in poprom. Premešajte.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte koriander, premešajte in postrezite.