Hrustljavi cmoki s pokrovačami in pistacijami ter parmezanom

Hrustljavi cmoki s pokrovačami in pistacijami ter parmezanom

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Težko

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 8 pokrovač
  • 80 g parmezana v kosu
  • 40 g neslanih pistacij
  • 5 cl pistacijevega olja
  • 3 kosi listnatega testa (1 list za 3 cmoke)
  • 20 g masla
  • 2 cl rastlinskega olja
  • sol, poper

Priprava

Pistacije grobo nasekljajte. Sir narežite na tanke trakove. Pokrovače marinirajte v manjši količini pistacijevega olja in začinite s poprom ter soljo. Maslo raztopite in ga zmešajte z oljem. Liste testa navlažite z mešanico.

Narežite jih na tri tretjine kroga. Na sredo vsakega kosa listnatega testa dajte manjšo pistacijo.

Na pistacijo postavite pokrovačo in obložite s trakovi parmezana. Testo stisnite in okrog pokrovače oblikujte cmok. Najprej ocvrite stran s sirom. Cmoke cvrite na obeh straneh, dokler ne porjavijo.

Postrezite z rukolo ali zeleno solato.