Gregada z grdobino

Gregada z grdobino

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1500 g grdobine
  • 1800 g krompirja
  • 300 g rdeče čebule
  • 90 g česna
  • 2,4 dl olivnega olja
  • 2,4 dl belega vina
  • 15 dl jušne osnove
  • sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Narežite grdobino, krompir narežite na rezine, čebulo pa na kratke rezance. Nasekljajte česen in peteršilj.

Nalagajte po plast krompirja, grdobine, čebule, česna in začimb. Plasti ponavljajte, končajte s krompirjem na vrhu. Dodajte jušno osnovo in vino.

Kuhanje pod pritiskom: 6 minut

Pred postrežbo pokapajte z olivnim oljem in posujte s peteršiljem.