Goveji zrezek v argentinski omaki

Goveji zrezek v argentinski omaki

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 4 goveji zrezki (pribl. 200 g vsak)
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1/2 limone
  • 4 stroki česna
  • 6 vejic peteršilja
  • 1/2 žličke pekoče paprike
  • 60 ml olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

Meso vzamemo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi vsaj 30 minut pred kuhanjem.

Medtem pripravimo chimichurri(argentinsko) omako: v skledi zmešamo kis, limonin sok, sesekljan česen, sesekljan peteršilj in olje. Dodajte ščepec soli, popra in pekočo papriko.

Digitalna različica: Izberite program Grill in 15 minut segrevajte na 200 stopinj . Meso začinite s soljo in poprom, nato pa ga dajte v košaro Easy Fry & Grill in pecite 2 minuti na vsaki strani.

Mehanska različica: Segrejte na 200 stopinj, meso začinite s soljo in poprom, nato pa ga dajte v košaro Easy Fry & Grill in pecite 2 minuti na vsaki strani.