Govedina z zelišči na perzijski način

Govedina z zelišči na perzijski način

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 300 g govedine za juho, majhne kocke (vrat ali bočnik)
  • 125 g posušenega ledvičastega fižola (namakajte 12 ur)
  • 1/2 čebule, olupljene in narezane na tanke rezine
  • 50 g sveže špinače, oprana in fino sesekljana
  • 1 kozarec peteršilja, opran in fino sesekljan
  • 1/2 kozarca svežega koriandra, opran in fino sesekljan
  • 1 posušena limona (ali sveža limona, narezana na četrtine) - po želji
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 200 ml vode
  • 1 žlica rastlinskega olja

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Dodajte čebulo in jo kuhajte, da postane prozorna. Dodajte kurkumo. Premešajte in kuhajte 1 minuto.

Dodajte preostale sestavine. Začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte.

Čas kuhanja pod pritiskom: 30 minut.

Postrezite z rižem.