Govedina stroganov

Govedina stroganov

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1,5 kg goveje vratovine in bočnika, narezana na kose po 100 g
  • 2 čebuli, olupljeni in narezani na četrtine
  • 750 g šampinjonov, olupljenih in narezanih na četrtine
  • 400 g prekajenih klobasic, narezanih na polovice ali tretjine
  • 30 g masla
  • 150 ml belega vina
  • 3 žlice paradižnikovega pireja
  • 3 žličke paprike
  • 3 žlice peteršilja, opran in sesekljan
  • Tradicionalna gorčica in kisla smetana za postrežbo

Priprava

Pripravite sestavine.

Peteršilj operite in sesekljajte.

V posodo dajte maslo.

Stopite ga. Dodajte gobe in jih popražite, po potrebi v več serijah. Odstavite.

Dolijte vino. Dodajte govedino. Dolijte vodo, da prekrije sestavine. Dodajte čebulo, klobasice, sladko papriko, paradižnikov pire, sol in poper.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte peteršilj in gobe. Postrezite s kislo smetano in gorčico.