Flambirane pokrovače s konjakom

Flambirane pokrovače s konjakom

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 15 pokrovač z lupino ali brez nje
  • 15 g masla
  • 3 žlice sesekljane šalotke
  • 1/2 žlice sesekljanega česna
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 10 cl konjaka
  • 20 cl suhega belega vina
  • 20 cl smetane
  • poper
  • sol

Priprava

Segrejte Tefalovo ponev, da znak Thermo-Signal postane rdeč, kar pomeni, da ima ponev pravo temperaturo za kuhanje. Stopite maslo in dodajte šalotko, nato pa še pokrovače.

Popecite pokrovače tako, da bodo na sredini še vedno prozorne. Vzemite jih iz ponve in postavite na stran. Dodajte česen in peteršilj ter pustite, da se nekaj sekund pražita.

Ponovno segrejte ponev in dolijte konjak. Zakurite ga in počakajte, da ogenj ugasne. Za flambiranje sestavinam v vroči ponvi dolijte želeni alkohol. Zakurite vžigalico in jo približajte robu ponve. Pazite, da ognja ne zakurite pod kuhinjsko napo.

Ko ogenj pogori, dodajte pokrovače. Pokrovač ne flambirajte, saj jim to pokvari okus. Nato dolijte belo vino in počakajte, da ga polovica izhlapi. Dodajte smetano in počakajte, da se omaka zgosti.

Postrezite vroče brez priloge ali na širokih rezancih ali popečeni zelenjavi.