Egipčanski riž

Egipčanski riž

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 200 g riža basmati, opranega
  • 300 g zamrznjenih olupljenih repkov velikih kozic
  • 200 g špinače, oprane in fino sesekljane
  • 2 kozarca peteršilja, opranega in zelo fino sesekljanega
  • 2 stroka česna, olupljena in odstranjen zeleni del
  • 4 lovorovi listi
  • 2/3 žličke mletega cimeta
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 400 ml vode
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Dodajte kozice, peteršilj, špinačo in česen. Premešajte in kuhajte, da se špinača zmehča.

Dodajte ostale sestavine. Začinite s soljo in poprom.

Kuhajte pod pritiskom.

Dober tek.