Divjačinska pečenka s črnim ribezom

Divjačinska pečenka s črnim ribezom

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 kg divjačine, fileji, narezani na rezine velikosti 180 g
  • 150 g črnega ribeza (svež ali zamrznjen, ali brusnice)
  • 3 žlice arašidovega olja
  • 3 hruške, olupljene, izkoščičene in narezane na dva dela po dolžini
  • 70 ml telečje jušne osnove
  • 600 g vijoličnega krompirja, narezanega na kocke velikosti 1 cm
  • 60 ml rdečega vina
  • 3 ščepci mletih začimb (ali pimenta)
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Vijoličen krompir narežite na 1 cm velike kocke.

Meso začinite s soljo in poprom. V posodo nalijte olje.

Mesne rezine popecite na vseh straneh. Meso odstavite. V posodo dodajte krompir. Začinite s soljo in poprom. Kuhajte 1 minuto.

Posodo deglazirajte z rdečim vinom in telečjo jušno osnovo. Postrgajte mesne sokove z dna posode. Dodajte sadje, meso in začimbe.

Kuhajte pod pritiskom.

Pustite, da meso počiva 2 minuti. Postrezite.