Divjačina a la wild

Divjačina a la wild

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

  • 1H00

    Čas počitka

Sestavine

  • 1000 g jelenovega stegna
  • 200 g korenja
  • 200 g gomoljnezelene
  • 200 g korena in listov peteršilja
  • 600 g rdeče čebule
  • 60 g česna
  • 40 g masti
  • 0,4 dl olivnega olja
  • 2 dl rdečega vina
  • 6 dl jušne osnove
  • 40 g suhih fig
  • 40 g suhih sliv
  • sol, poper
  • Nageljnova žbica
  • Pekoča paprika
  • 1 dl pasiranega paradižnika

Priprava

Pripravite sestavine.

Narežite korenček, zeleno in peteršilj, dodajte meso in vino ter marinirajte 60 minut.

Po 60 minutah meso narežite na večje kose in ga posolite.

Meso popražite na masti, ko dobi želeno barvo, ga odstranite. V ponev stresite čebulo, olivno olje, zelenjavo iz marinade, fige, slive in česen. Pražite še 10 minut, občasno dolivajte jušno osnovo.

S paličnim mešalnikom pretlačite zelenjavo in sadje, dodajte meso, začimbe, pasiran paradižnik, jušno osnovo in vino.

Kuhanje pod pritiskom: 35 minut

Postrezite.