Dal z lečo in čebulo

Dal z lečo in čebulo

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 rdeča čebula, olupljena in narezana na rezine
  • 2 stroka česna, olupljena, odstranjen zeleni del in sesekljana
  • 2 žlički mešanice indijskih začimb
  • 1 žlička kurkume
  • 500 g kuhane leče v konzervi, oprane pod vodo
  • 80 g pretlačenih, olupljenih paradižnikov (sveži ali iz konzerve)
  • 130 ml kokosovega mleka
  • 1 limeta, narezana na četrtine
  • 2 vejici koriandra, brez stebla, listi oprani

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Dodajte začimbe in kuhajte 30 sekund. Dodajte čebulo in česen. Kuhajte 1 minuto.

Dodajte preostale sestavine, razen listov koriandra in limete.

Kuhajte pod pritiskom.

Okrasite s koriandrovimi listi. Postrezite z rezinami limete.