Cvetača po indijsko

Cvetača po indijsko

Prva predjed

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 250 g cvetače, oprane in narezane na manjše cvetove
  • 1/2 žlice arašidovega olja
  • 20 g zdrobljenih indijskih oreščkov
  • 1/2 žlice karijeve paste
  • 1 žlička karija madras v prahu
  • 200 g paradižnika, opranega in narezanega na osmine
  • 40 ml piščančje jušne osnove
  • 1/2 žlice koriandra, opran in sesekljan
  • 1/2 čebule, olupljene in sesekljane
  • 1,5 žlice kokosove kreme

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Pražite čebulo, karijevo pasto in kari v prahu 2 minuti. Dodajte cvetačo. Dobro premešajte.

Dodajte paradižnik, jušno osnovo in kokosovo kremo. Zmešajte.

Čas kuhanja pod pritiskom: 2 minuti.

Cvetača mora ostati čvrsta. Posujte z indijskimi oreščki in koriandrom. Postrezite.