Brodet iz škarpine, kozic in dagenj

Brodet iz škarpine, kozic in dagenj

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 300 g škarpine
  • 150 g kozic
  • 150 g dagenj
  • 40 g dimljenih dagenj
  • 200g rdeče čebule
  • 30 g česna
  • 2 dl jušne osnove
  • 0,8 dl olivnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 1 g peteršilja
  • 100 g pelatov
  • Sol, Poper, Peperončini

Priprava

Pripravite sestavine.

Očistite in narežite škarpino, očistite dagnje, nasekljajte čebulo, česen, pelate in peteršilj.

Dodajte olivno olje in čebulo.

Pražite, da postane zlato rumena. Dodajte česen, dolijte vino ter dodajte pelate in pokuhajte.

Dodajte škarpino, kozice, dagnje, jušno osnovo in začimbe.

Kuhanje pod pritiskom: 2 minuti

Dodajte dimljene dagnje. Posujte z nasekljanim peteršiljem in postrezite.