Bolonjska omaka po mojstrsko

Bolonjska omaka po mojstrsko

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 240 g mlete govedine
  • 1/2 čebule, olupljene in fino sesekljane
  • 100 g korenja, tanke rezine
  • 300 g sesekljanih paradižnikov s sokom
  • 50 ml rdečega vina
  • 50 g slanine
  • Sol, poper
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 g česna brez zelenega dela in sesekljan
  • 30 g zelene, tanke rezine

Priprava

Pripravite sestavine.

Sesekljajte čebulo.

Česnu odstranite zeleni del.

V posodo nalijte oljčno olje.

Popecite meso. Dodajte slanino, čebulo in korenje.

Dolijte vino. Dodajte paradižnikovo mezgo, zeleno in česen. Začinite s soljo in poprom.

Kuhajte pod pritiskom.

Postrezite s testeninami.