Španska rižota

Španska rižota

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 240 g kratkozrnatega riža
  • 400 g piščančjega fileja, narezanega na kocke
  • 70 g blage klobasice chorizo, fino narezane
  • 100 g kuhanih klapavic (sveže, zamrznjene ali vložene)
  • 100 g paprike, olupljene in narezane na kocke
  • 100 g čebule, olupljene in fino sesekljane
  • 2 paradižnika, oprana in sesekljana
  • 100 g snežnega graha, opranega in razpolovljenega
  • 2/3 žličke kurkume
  • 480 ml vode

Priprava

Pripravite sestavine.

Čebulo olupite in fino sesekljajte.

Paradižnik operite in narežite.

Piščančje fileje narežite na kocke.

V posodo dodajte klobasico chorizo, čebulo in papriko.

Klobasico chorizo, čebulo in papriko popražite.

Dodajte piščanca in premešajte. Nato dodajte še druge sestavine, razen klapavic. Posolite in ponovno premešajte.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte klapavice. Dobro premešajte in postrezite.