Čobanac

Čobanac

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1080 g jelenovo (divjačina, junčje, svinjsko meso)
  • 750 g rdeča čebula
  • 720 g korenček + gomoli + zelena
  • 30 g koren in listi peteršilja
  • 90 g česen
  • 60 g mast
  • Sladka mleta paprika, pekoča mleta paprika, feferon
  • 1.5 dl rdeče vino
  • 26 dl jušna osnova
  • Sol, poper, lovorov list
  • 150 g paradižnik ali pelati
  • 3 jajca
  • 150 g moka, gladka

Priprava

Pripravite sestavine. Meso narežite na kocke, nasekljajte čebulo in česen, zelenjavo narežite na kocke. Dodajte mast in meso, narezano na kocke. Meso popražite in ga odstavite na stran. Dodajte vso zelenjavo in jo popražite. Na zelenjavo dajte meso, nasekljan paradižnik ali pelate, dodajte začimbe, vino in jušno osnovo. Kuhanje pod pritiskom: 30 minut Iz jajc in moke pripravite žličnike ter jih dodajte v čobanac. Kuhajte 4 minute. Postrezite.