Funkcija pogrevanja v opekaču samodejno skrajša čas priprave na približno 30 sekund, da se hladni opečeni kruhki lahko pogrejejo, pri tem pa se ne prismodijo.
Ta funkcija vam omogoča, da nekoliko dvignete posodo za kruh in odstranite manjše vrste kruha, na primer različne vrste manjšega pekovskega peciva, ter se pri tem ne opečete.
Opekač postavite na delovno površino, na kateri je dovolj prostora, odmaknjen naj bo od vnetljivih snovi (zavese, koš za smeti, električna vtičnica itd.), nikoli ga ne pustite nenadzorovanega.
V opekaču kruha lahko popečete skoraj vse vrste kruha, ki jih lahko kupite v trgovinah. Suh kruh se popeče hitreje kot sveži. Zmrznjen kruh se popeče počasneje. S prilagodljivim regulatorjem temperature lahko poljubno nastavite stopnjo, na kateri želite popeči kruh. Če se rezina kruha zatakne v opekaču, ga izključite in počakajte, da se ohladi. Nato lahko odstranite rezino kruha, ne da bi se opekli.
Zaradi različne vlažnosti posameznih vrst kruha se lahko časi in ravni priprave razlikujejo. Suh kruh je treba popeči pri zelo nizki nastavitvi. Svež ali polnozrnat kruh je treba popeči pri nekoliko višji nastavitvi. Kruh z neenakomerno površino, kot so žemljice, je treba pripraviti pri nekoliko višji nastavitvi.
Da, kruh, ki vsebuje žita, lahko popečete. Ne smete pa popeči kruha, ki vsebuje suho sadje, saj lahko s tem poslabšate okus kruha s sadjem, sadje pa lahko zogleni, kar lahko privede do materialne škode.
Da. Z nastavkom za samodejno postavitev v središče, ki je vgrajen v vse vrste opekačev, ter z zelo globokimi in širokimi odprtinami pri novejših modelih opekačev lahko popečete žemljice, zvitke, tanke ali debele rezine kruha, ki se ne prilepijo na grelne elemente.
To je mogoče le v napravah, ki so zasnovane posebej za majhne žemljice. Z opekačem ravnajte previdno, saj lahko vanj vstavite največ 2 ali 3 žemljice, da preprečite nabiranje toplote.
Suh kruh se popeče hitreje kot svež kruh. Zmrznjen kruh se popeče še počasneje. S stikalom za izbiro nivoja zapečenosti lahko popečenje prilagodite vašemu okusu.
Preden napravo očistite, izvedete postopke za vzdrževanje ali jo shranite, opekač izključite in počakajte, da se popolnoma ohladi. Zunanjost opekača in napajalni kabel očistite z mehko krpo ali vlažno gobico in detergentom, nato pa ju popolnoma posušite. Pri čiščenju pladnja za drobtine pladenj odstranite in ga obrišite z vlažno krpo. Pladnja ne smete prati v pomivalnem stroju. Za vzdrževanje opekača nikoli ne uporabljajte grobih detergentov, žičnatih pripomočkov ali abrazivnih žičnatih gobic. Nikoli se ne dotikajte grelnega elementa.
Vzvod bo ostal spuščen samo, ko je opekač vklopljen in vključen v električno napajanje. Če se težava še vedno pojavlja, izključite opekač, ga nad pomivalnim koritom obrnite na glavo in nežno stresite, da odstranite vse večje drobtine, ki mogoče ovirajo vzvod. Če težave ni mogoče odpraviti, opekač odnesite na popravilo v pooblaščen servisni center.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Običajen, kvadraten kruh za opečene kruhke. Ne pozabite, da se star kruh popeče hitreje kot svež kruh. Zamrznjen kruh se pripravlja dlje, odvisno od modela. Opekač je opremljen s posebnim gumbom za pripravo zamrznjenega kruha.
Izklopite napravo in počakajte, da se ohladi. Najprej izključite napravo iz električnega omrežja in šele nato poskusite odstraniti kruh. Tako lahko odstranite rezino kruha, ne da bi se dotaknili kakega vročega dela. Prižganega opekača nikoli ne pustite brez nadzora.